Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Frisse tonen van sinaasappel (bekijk ook de video)
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Varkenshaas met mangosaus

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • ½ mango
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • mespunt sambal
  • ½ eetlepel azijn
  • 1 varkenshaasje
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes van de pit.
  2. Schil het stukje gemberwortel en rasp het stukje klein.
  3. Breng de mango met de gember, wat sambal, wat azijn en 50 ml water aan de kook en kook dit 10 minuten heel zacht.
  4. Bestrooi het varkenshaasje met peper.
  5. Laat de margarine in een grote braadpan heet worden. Bak het varkenshaasje aan alle kanten in 20 minuten bruin en gaar.
  6. Pureer de mango met een staafmixer of in de keukenmachine en voeg eventueel wat water toe. Warm de saus nog even door.
  7. Snijd het vlees in plakken en geef de mangosaus er bij.

Menusuggestie

Lekker met sperzieboontjes en (kerrie)zilvervliesrijst.


Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram sperziebonen
  • 150 gram zilvervliesrijst

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Mango:
Bewaar een stuk mango afgedekt met plastic folie maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik het in een fruitsalade of als broodbeleg.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Mango heeft deze maand (juli) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 295 kcal 605 kcal
Eiwit 30 gram 40 gram
Koolhydraten 15 gram 75 gram
Waarvan suikers 10 gram 15 gram
Vet 10 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 2 gram 9 gram
Zout 0,3 gram 0,4 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.