Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Thaise kipcurry

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • ½ eetlepel rode rode currypasta (potje)
  • 1 theelepel kerrie
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 200 gram kippendijfilet of kipfilet
  • 6 takjes koriander
  • stukje limoen

Bereiding

  1. Verwarm de olie en fruit hierin de currypasta en de kerrie enkele minuten tot de curry gaat geuren.
  2. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  3. Snijd de kip in blokjes.
  4. Doe de gember en de kip bij de curry en laat de kip wit kleuren.
  5. Voeg 150 ml water toe en stoof de kip 15 minuten.
  6. Was de koriander en knip de blaadjes klein.
  7. Maak de kipcurry op smaak met wat geraspte limoenschil, limoensap en de koriander.

Menusuggestie

Lekker met sperziebonen en volkoren mie.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram sperziebonen
  • 150 g volkoren mie

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 175 kcal 490 kcal
Eiwit 25 gram 35 gram
Koolhydraten 2 gram 55 gram
Waarvan suikers 1 gram 6 gram
Vet 8 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 1 gram 10 gram
Zout 0,4 gram 0,5 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.