Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Geserveerd met pinda's
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Tagliatelle met cantharellen

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram cantharellen
  • 1 sjalot
  • 300 gram snijbonen
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 eetlepels zuivelspread
  • 100 ml halfvolle melk
  • 150 gram volkoren tagliatelle
  • peterselie
  • 50 gram walnoten

Bereiding

  1. Maak de cantharellen schoon. Spoel ze eventueel snel onder koud water om zand te verwijder en dep ze droog. Snijd lelijke stukjes weg en snijd grote exemplaren in tweeën.
  2. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  3. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook ze in weinig water in 10 minuten gaar.
  4. Snijd de plakjes spek in reepjes.
  5. Bak het spek op een laag vuur bruin en knapperig.
  6. Bak de sjalot en de cantharellen mee.
  7. Voeg de zuivelspread en de melk toe en warm dit enkele minuten door.
  8. Maak de saus op smaak met wat peper.
  9. Kook intussen de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  10. Was de peterselie en knip het klein.
  11. Hak de walnoten grof.
  12. Roer peterselie door de cantharellensaus en meng er de uitgelekte tagliatelle door. Strooi de walnoten erover en geef de snijbonen erbij.

Ingrediënten over?

Zuivelspread:
Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Eet zuivelspread op brood met verse kruiden, ringetjes bosui of fruit.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Cantharellen is deze maand (oktober) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 620 kcal 620 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vet 30 gram 30 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 0,6 gram 0,6 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.