Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Op een gezonde manier afvallen met langdurig... Bestel nu € 12,95
Ga naar

Spaghetti met olijven-tomatensaus

Zoek een ander recept

Een vegetarische pasta draai je zo in elkaar.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 sjalot of kleine ui
  • 5 zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram tofu
  • 300 gram rijpe tomaten
  • 150-200 gram volkoren spaghetti
  • 8 sprieten bieslook
  • 1 komkommer
  • azijn
  • peper
  • 1 eetlepel pesto

Bereiding

  1. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  2. Snijd de olijven in vieren.
  3. Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot. Pers de knoflook er boven uit.
  4. Hak de tofu in kleine stukjes.
  5. Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
  6. Bak de tofu mee met de sjalot.
  7. Voeg de tomaten en de olijven toe en laat de saus met de deksel op de pan, 15 minuten zacht koken.
  8. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Was de komkommer en de bieslook.
  10. Schaaf de komkommer in dunne plakken en maak de groente op smaak met klein geknipte bieslook, azijn en wat peper.
  11. Roer de pesto en wat peper door de saus.
  12. Giet de spaghetti af en hussel de saus er door. Geef de komkommersalade er bij.

Ingrediënten over?

Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Ronde tomaat heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 510 kcal 510 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,7 gram 0,7 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.