Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Spaghetti met asperges en zalm

Nog even lekker genieten van asperges.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 400 gram asperges
  • 150-200 gram volkoren spaghetti
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 200 gram gerookte zalm
  • 6 takjes peterselie
  • mespunt tijm

Bereiding

  1. Schil de asperges en verwijder het harde onderste stuk. Snijd de asperges in stukjes.
  2. Kook de spaghetti in ruim water beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin de asperges ca. 6 minuten zacht.
  4. Snijd de zalm in reepjes.
  5. Doe de zalm bij de asperges en warm dit snel door.
  6. Giet de spaghetti af en schep dit bij de asperges.
  7. Schep het geheel goed door en maak op smaak met klein gesneden peterselie, wat peper en tijm.

Ingrediënten over?

Gerookte zalm
Gerookte zalm kan min of meer ongemerkt bederven. Let daarom bij voorverpakte gerookte zalm goed op de houdbaarheidsdatum en bewaar de zalm in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gerookte zalm nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gerookte zalm.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Asperge'. Dit product is deze maand (december) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 560 kcal 560 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Zout
3,4 gram 3,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept