Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Ideaal recept voor broodrestjes
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Spaanse kipschotel

Zoek een ander recept

Serveer de malse kip met aardappels en snijbonen.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram champignons
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 kippenbouten
  • peper
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 5 olijven
  • 125 ml kippenbouillon met minder zout
  • 6 aardappelen
  • 400 gram snijbonen

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil er af. Pers de sinaasappel uit.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  4. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
  5. Neem het vel van de kippenbouten en bestrooi het vlees met peper.
  6. Bak de kip in 2 eetlepels hete margarine aan alle kanten bruin. Bak de ui, de knoflook, de helft van de champignons en de bleekselderij kort mee.
  7. Voeg de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de in plakjes gesneden olijven en de bouillon toe. Stoof de kip in 50 minuten gaar.
  8. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  9. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  10. Bak de rest van de champignons in de andere lepel margarine en meng ze door de snijbonen. Geef dit met de aardappelen bij de kip.

Menusuggestie




Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Snijboon heeft deze maand (juni) een lage klimaatbelasting.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 580 kcal 580 kcal
Eiwit 40 gram 40 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 0,6 gram 0,6 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.