Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Salade in een pot

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • lunch

Ingrediënten

  • ½ rode ui
  • 50 gram diepvries doperwtjes
  • 1 klein blikje kidneybonen (uitlekgewicht ca. 120 gram)
  • 1 gaar bietje
  • 1 gele paprika
  • schaaltje sla
  • 10 radijsjes
  • 6 kerstomaatjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd

Bereiding

  1. Snijd de ui in halve ringen.
  2. Kook de doperwtjes in een bodempje water 2 minuten. Voeg op het laatst de uienringen toe.
  3. Spoel de kidneybonen af in een zeef en laat ze uitlekken.
  4. Maak de rest van de groente schoon en snijd kleiner.
  5. Klop een dressing van de olie, het citroensap, 1 eetlepel water, de mosterd en wat  peper.
  6. Verdeel de groente over 2 potten of schalen. Geef de dressing er bij.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 220 kcal 220 kcal
Eiwit 8 gram 8 gram
Koolhydraten 20 gram 20 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Zout 0,4 gram 0,4 gram
Nieuw: Receptenapp van het Voedingscentrum
De nieuwe ‘Receptenapp Slim Koken’ biedt naast veel lekkere, gezonde en makkelijke recepten, ook hulp tijdens het koken, kopen en bewaren van je boodschappen.