Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Heerlijke variant op de hartige taart
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Op een gezonde manier afvallen met langdurig... Bestel nu € 12,95
Ga naar

Rundvlees met wintergroente

Zoek een ander recept

Het vlees en de groente zijn zacht en vol smaak.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 250 gram runderlappen
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • tijm
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • stuk koolraap
  • stuk knolselderij
  • 6 aardappelen

Bereiding

  1. Snijd de runderlappen in stukken en bestrooi ze met peper.
  2. Bak het vlees in de hete margarine aan alle kanten bruin.
  3. Bak de tomatenpuree kort mee.
  4. Voeg 200 ml heet water en wat tijm toe en stoof het vlees 1 uur.
  5. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de bleekselderij in boogjes, de wortel in plakken en de koolraap en knolselderij in flinke blokken.
  6. Doe de groente bij het vlees en stoof het in nog eens 20 minuten gaar.
  7. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar en geef ze bij de stoofpot.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Stuk knolselderij:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk knolselderij maximaal 4 dagen in de koelkast.
Verwerk de rest van de knolselderij in een soep, salade of eet het geraspt met wat citroensap op brood.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Koolraap is deze maand (december) een seizoensproduct.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 545 kcal 545 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 0,8 gram 0,8 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.