Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Op een gezonde manier afvallen met langdurig... Bestel nu € 12,95
Ga naar

Romige pruimencoupe

Zoek een ander recept

Deze verwennerij tover je binnen een kwartier op tafel.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht

Ingrediënten

  • ½ perssinaasappel
  • 7 pruimen
  • 200 ml halfvolle Biogarde yoghurt

Bereiding

  1. Pers de halve sinaasappel uit.
  2. Maak de pruimen schoon. Pureer 6 pruimen en snijd 1 pruim in mooie stukjes.
  3. Klop de yoghurt luchtig met de pruimenpuree en het sinaasappelsap.
  4. Verdeel dit over 2 coupes en garneer met de stukjes pruim.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht sperziebonensalade met ei en citroen

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Pruim heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 130 kcal 130 kcal
Eiwit 5 gram 5 gram
Koolhydraten 20 gram 20 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 2 gram 2 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Zout 0,1 gram 0,1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.