Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
De kracht van Italiaanse eenvoud
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Op een gezonde manier afvallen met langdurig... Bestel nu € 12,95
Ga naar

Rijst met paddenstoelen en noten

Zoek een ander recept

Een heerlijk rijstgerecht met een knapperige bite van hazelnoten.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 10 gram gedroogde paddenstoelen
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 400 gram groene kool
  • 2 sjalotjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 150 gram (gemengde) paddenstoelen
  • 50 gram hazelnoten

Bereiding

  1. Was de gedroogde paddenstoelen.
  2. Week de paddenstoelen 15 minuten in 100 ml heet water.
  3. Doe de paddenstoelen in een zeef en vang het vocht op.
  4. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar met het stukje bouillontablet en het weekvocht van de paddenstoelen. Vul dit vocht aan met water tot de aangegeven hoeveelheid.
  5. Maak de groene kool schoon en snijd het in repen. Kook de kool in een bodempje water in 10 minuten gaar.
  6. Pel de sjalotjes en snijd ze klein.
  7. Fruit de sjalotjes met de geweekte paddenstoelen in 1 eetlepel margarine zacht.
  8. Maak intussen de verse paddenstoelen schoon.
  9. Bak de paddenstoelen op hoog vuur in de resterende margarine. Strooi er peper over.
  10. Bak de gare rijst met de paddenstoelen mee en schep het geweekte paddenstoelenmengsel er door.
  11. Hak de hazelnoten grof en strooi ze er over. Geef de kool erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine en bouillon.

Ingrediënten over?

Paddenstoelen:
Bewaar rauwe paddenstoelen in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Savooie / Groene kool is deze maand (november) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 610 kcal 610 kcal
Eiwit 15 gram 15 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vet 30 gram 30 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,1 gram 0,1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.