Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Op een gezonde manier afvallen met langdurig... Bestel nu € 12,95
Ga naar

Rijnlandse haringsalade

Zoek een ander recept

Geniet van deze frisse salade met vis.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • lunch

Ingrediënten

  • 2 kleine gare aardappelen
  • 1 kleine zoetzure appel
  • citroensap
  • 2 zoute haringen
  • 6 sprieten bieslook
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 2 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in plakjes.
  2. Schil de appel en snijd hem in blokjes. Druppel er wat citroensap over.
  3. Maak de haringen schoon. Snijd 1 haring in stukjes en de andere in reepjes.
  4. Knip de gewassen bieslook klein.
  5. Meng de yoghurt, de blokjes appel, de stukjes haring en de helft van de bieslook door de aardappelplakjes.
  6. Verdeel de salade over 2 borden en garneer met reepjes haring en de rest van de bieslook. Geef er het brood bij.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Appel is deze maand (december) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat haring. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Haring (Noord Oost Atlantische Oceaan) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 295 kcal 295 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 30 gram 30 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vet 9 gram 9 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 4 gram 4 gram
Zout 2,5 gram 2,5 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.