Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Op een gezonde manier afvallen met langdurig... Bestel nu € 12,95
Ga naar

Penne met chili-knoflookkruim

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 sneetjes (oud) bruinbrood
  • 1 eetlepel hazelnoten
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 1 takje tijm
  • 6 takjes peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 gram broccoli
  • 150 gram kipfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 120 gram volkoren penne

Bereiding

  1. Laat het brood helemaal droog worden. Rooster het eventueel in de broodrooster. 
  2. Maal het brood in de keukenmachine of met een staafmixer tot grove kruimels.
  3. Hak de hazelnoten en het chilipepertje mee tot kruimels.
  4. Was de kruiden en knip ze klein.
  5. Maak de knoflook en de rode peper schoon. Snijd de knoflook klein.
  6. Verwijder van de peper de zaadlijsten en pitjes en snijd de peper in smalle reepjes.
  7. Bak het broodkruim in de hete olie goudbruin. Bak de knoflook en de reepjes rode peper kort mee.
  8. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  9. Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  10. Snijd de kip in reepjes en bak ze in de margarine in 6 minuten gaar en bruin.
  11. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  12. Giet de pasta af en meng het kruim en de kruiden er door en geef er de kip en de broccoli bij.

Ingrediënten over?

Droge pasta is lange tijd houdbaar wanneer je het koel, donker en droog bewaart. Om ongedierte in de keuken te voorkomen is het advies aangebroken pakken pasta in goed sluitende voorraadbussen te bewaren.
Volkorenpasta kan bederven. Volkorenpasta bevat meer vet dan gewone pasta. Onder invloed van licht en zuurstof kan het vet in de pasta bederven. Daarom moet het op een donkere plaats bewaard worden. Vochtige pasta kan verzuren door melkzuurbacteriën. Het smaakt dan ook echt zuur.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Broccoli is deze maand (september) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 580 kcal 580 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 0,6 gram 0,6 gram
Vernieuwd dieetboek 'Gezond afvallen'

Het dieetboek ‘Gezond afvallen’ staat vol caloriearme recepten, kennis over afvallen en dagmenu’s.