Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Pastasalade met groentelinten en amandelsaus

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Van deze creatieve pasta worden mensen blij.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 150 gram volkoren pasta, bijv. farfalle of penne
  • 1 bruine boterham
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 10 takjes basilicum
  • 60 gram ongezouten amandelen
  • citroensap
  • 1 dikke wortel

Bereiding

  1. Was de courgette en schaaf hem in dunne repen.
  2. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de laatste minuut de courgettelinten mee.
  3. Spoel de pasta en de courgette onder stromend koud water af en laat het goed uitlekken.
  4. Week het brood in wat water.
  5. Pel de knoflook.
  6. Was de tomaten en snijd ze in stukken.
  7. Was de basilicum.
  8. Druk het water uit het brood en doe het brood met de amandelen, de knoflook, de tomaten en de basilicum in de keukenmachine. Draai dit tot een vrij gladde saus. Maak de saus op smaak met een beetje citroensap.
  9. Maak de wortel schoon en schaaf hem in dunne repen.
  10. Meng de saus door de pasta en de courgette en garneer met de wortellinten.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Courgette is deze maand (juli) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 560 kcal 560 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 0,3 gram 0,3 gram
Nieuw: Receptenapp van het Voedingscentrum
De nieuwe ‘Receptenapp Slim Koken’ biedt naast veel lekkere, gezonde en makkelijke recepten, ook hulp tijdens het koken, kopen en bewaren van je boodschappen.