Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Pasta met vegetarische balletjes en tomatensaus

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 ui
  • ½ rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 150 gram volkoren pasta
  • 150 gram vegetarische balletjes
  • oregano

Bereiding

  1. Maak de ui, de peper en de knoflook schoon en snijd ze klein.
  2. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig. Bak het pepertje mee.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe.
  4. Laat de saus 10 minuten sudderen.
  5. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Halveer de vegetarische balletjes.
  7. Roer de balletjes en wat oregano door de saus en laat dit heet worden.
  8. Schep de saus door de pasta.

Menusuggestie

Lekker met courgette uit de grillpan.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1-2 courgettes
  • olie

Ingrediënten over?

Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Informatie over dit recept

Dit recept is een weekkeuze.
Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 585 kcal 635 kcal
Eiwit 20 gram 25 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 10 gram 15 gram
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 15 gram
Zout
1,3 gram 1,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept