Bereiding
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Was de spinazie of laat de spinazie ontdooien.
-
Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
-
Hak de walnoten grof en houd ze apart.
-
Mix de hüttenkäse, een teentje knoflook en de basilicum met een staafmixer tot sausje.
-
Doe de olie in de pan en pers een teentje knoflook erboven uit.
-
Voeg de prei toe en fruit deze een paar minuten.
-
Voeg in gedeelten de spinazie toe en laat de groente slinken. Voeg wat peper toe.
-
Meng het spinaziemengsel door de afgegoten spaghetti.
-
Verdeel de basilicumsaus en de walnoten erover.
Variaties
Gebruik 150 gram diepvriesspinazie in deelblokjes in plaats van 400 gram verse spinazie.
Ingrediënten over?
Hüttenkäse of cottage cheese:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de hüttenkäse afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
De overige hüttenkäse kan gebruikt worden in een leuk voorgerecht van courgetterolletjes.