Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Paprikasandwich met kip en doperwtjessalade

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 250 gram gegrilde paprika's (koeling, zonder zout)
  • ½ teentje knoflook
  • mespunt tijm
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 150 gram kipfilet
  • 200 gram diepvries doperwtjes
  • kruidenazijn
  • 4 dikke sneden volkorenbrood
  • handje rucolasla

Bereiding

  1. Pureer de helft van de paprika's met een staafmixer.
  2. Pers het halve teentje knoflook er boven uit.
  3. Maak de paprikapuree op smaak met wat tijm en peper.
  4. Snijd de rest van de paprika's in reepjes.
  5. Breng 200 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook. Leg de kipfilet er in houd de bouillon 10 minuten tegen de kook aan.
  6. Kook de laatste minuten de doperwten mee.
  7. Neem de kipfilet uit het vocht en laat hem afkoelen.
  8. Meng de gekookte en afgegoten doperwten met de reepjes paprika en maak dit op smaak met een beetje azijn. Laat het doperwtenmengsel afkoelen.
  9. Snijd de kipfilet in repen.
  10. Besmeer 2 boterhammen dik met de paprikapuree en verdeel er de gewassen rucola over.
  11. Leg er de reepjes kip op en dek af met de andere boterhammen.
  12. Snijd de sandwiches schuin door en geef er de doperwtjessalade bij.

Ingrediënten over?

Rucola
Gebruik de rucola niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking rucola in de koelkast. Eet de rest bijvoorbeeld met plakjes tomaat of radijs op brood.

Informatie over dit recept

Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 435 kcal 435 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 4 gram 4 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 1,2 gram 1,2 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.