Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Op een gezonde manier afvallen met langdurig... Bestel nu € 12,95
Ga naar

Luchtige kaasomelet met witte koolsalade

Zoek een ander recept

Het mengsel van ei, kaas en kruiden gaart in de oven.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 theelepels komijnzaad
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 500 gram witte kool
  • bieslook, peterselie of selderij
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels zuivelspread
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • 6 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Kneus de komijnzaadjes in een vijzel of kom. 
  2. Meng het komijnzaad door de olie en de yoghurt.
  3. Maak de kool schoon en schaaf hem in hele dunne slierten. 
  4. Meng de dressing er door en voeg eventueel wat peper toe. Laat de dressing op een koele plaats minimaal een uur intrekken.
  5. Warm de oven voor op 175° C.
  6. Was de kruiden en knip ze klein.
  7. Splits de eieren en klop de eiwitten tot het in pieken omhoog blijft staan.
  8. Klop de eidooiers in een andere kom lichtgeel en schuimig.
  9. Roer de zuivelspread los met de melk en voeg de kruiden toe.
  10. Klop het mengsel door de dooiers en spatel dit luchtig door de eiwitten.
  11. Schep het mengsel in een ovenvaste schaal en laat het iets onder het midden van de oven in 15-18 minuten rijzen en bruin kleuren.
  12. Geef de koolsalade en het brood erbij.

Menusuggestie



Ingrediënten over?

Zuivelspread:
Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Eet zuivelspread op brood met verse kruiden, ringetjes bosui of fruit.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Witte kool is deze maand (november) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 520 kcal 520 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 1,6 gram 1,6 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.