Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Lentesoep

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 1 bosje lenteuitjes of bosuitjes
  • 1 kleine aardappel
  • mespunt kerriepoeder
  • ½ eetlepel vloeibare margarine
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 50 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen.
  2. Houd een lepel ringetjes ui achter voor garnering.
  3. Schil de aardappel en snijd hem in kleine blokjes.
  4. Fruit de lente-ui met de kerrie in de margarine zacht.
  5. Voeg de blokjes aardappel, 200 ml water en het groentebouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
  6. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
  7. Breng de soep weer aan de kook en verdun hem met de melk.
  8. Strooi er de achtergehouden ringetjes ui over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht knapperige visschnitzel met kerriegroente en
zilvervliesrijst.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.

Ingrediënten over?

Lenteui of bosui:
Bewaar een half bosuitje verpakt in plastic in de koelkast nog maximaal 4 dagen. Gebruik de rest van de bosui gesnipperd op brood, door de soep of in een salade.
Hele bosuitjes zijn ongeveer 1 week in de koelkast te bewaren.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bosui heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 70 kcal 70 kcal
Eiwit 2 gram 2 gram
Koolhydraten 9 gram 9 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vet 3 gram 3 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Zout < 0.1 gram < 0.1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.