Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Kip met venkel

 deel dit recept

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • 1 sjalot
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 2 kipfilets
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Maak de venkel schoon en snijd de knollen in reepjes.
  2. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  3. Snijd of knip het spek in reepjes.
  4. Bestrooi de kipfilets met peper en bak ze in de margarine aan beide zijden bruin.
  5. Neem de kip uit de pan en bak het spek en de sjalot enkele minuten in de margarine.
  6. Voeg de kip weer toe met de venkel en 100 ml water.
  7. Laat de kipfilets met een deksel op de pan in 20 minuten gaar stoven.

Menusuggestie

Lekker met (glutenvrije) volkoren macaroni.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram (glutenvrije) volkorenmacaroni

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Venkelknol is deze maand (juni) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 225 kcal 485 kcal
Eiwit 25 gram 35 gram
Koolhydraten 6 gram 55 gram
Waarvan suikers 5 gram 8 gram
Vet 9 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 6 gram 10 gram
Zout 1 gram 1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.