Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Kip met abrikozensaus

Zoek een ander recept

De ideale combinatie.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • stukje citroenschil
  • 6 aardappelen
  • 200 gram kipfilet
  • peper, mespuntje kaneel
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 400 gram sperziebonen

Bereiding

  1. Was de abrikozen. 
  2. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn. 
  3. Kook de abrikozen met de gemberwortel en de citroenschil in 150 ml water in ca. 20 minuten zacht.
  4. Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  5. Bestrooi de kipfilet met peper en kaneel en bak hem in de margarine in 15 minuten gaar.
  6. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  7. Verwijder de citroenschil uit de abrikozen.
  8. Pureer de abrikozen in de keukenmachine of met een staafmixer.
  9. Neem de kipfilets uit de pan en houd het vlees warm. Doe de abrikozenpuree in de pan en roer het aanbaksel los.
  10. Snijd de kipfilet in plakken, schik ze op een schaal en geef de saus, de sperziebonen en de aardappelen er bij.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (juni) een lage klimaatbelasting.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 450 kcal 450 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vet 8 gram 8 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 0,2 gram 0,2 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.