Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Kip met kerrie en groente

 deel dit recept

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram sperziebonen
  • stuk bloemkool
  • 2 tomaten
  • 1 dunne prei
  • 1 ui
  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel korianderzaad
  • ½ theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 100 ml (kippen)bouillon met minder zout

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Breek de sperziebonen in stukken, verdeel de bloemkool in roosjes, snijd de tomaten in parten, de prei in ringen en de ui in snippers.
  4. Snijd de kipfilet in blokjes.
  5. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip en de ui bruin.
  6. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  7. Voeg de specerijen toe en bak dit kort mee tot het gaat geuren.
  8. Doe de bouillon, de sperziebonen en de tomaten er bij en stoof het gerecht enkele minuten.
  9. Voeg de roosjes bloemkool en de prei aan de kip toe en stoof het gerecht verder gaar. Maak eventueel op smaak met wat peper.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Bloemkool:
Bewaar de rest van de bloemkool in de koelkast maximaal 10 dagen. Gebruik de rest in een rauwkostsalade of maak er een bloemkoolsoep van.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bloemkool is deze maand (juni) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 575 kcal 575 kcal
Eiwit 45 gram 45 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,2 gram 0,2 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.