Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Massala kip met aardappelen

Massala kip met aardappelen

Smaakvolle kip met kerrie en aardappel Surinaamse stijl.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 570 kcal

Ingrediënten

  • 500 gram vast kokende aardappelen
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene peper
  • 2 tomaten
  • 2 kleine kippenbouten
  • 3 - 4 theelepels massala
  • 100 ml (kippen)bouillon met minder zout
  • 1 paksoi

Bereiding

  1. Was de aardappelen goed en snijd ze in parten.
  2. Bak de parten aardappel in de hete olie aan alle kanten goudgeel.
  3. Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers. Snijd de peper in ringen en de tomaten in stukjes.
  4. Verwijder het vel van de kippenbouten.  
  5. Schep de parten aardappel uit de olie. Bak de kip in de achtergebleven olie bruin.
  6. Fruit de ui en de knoflook met de massala kort mee. 
  7. Voeg de ringetjes peper, de stukjes tomaat, de parten aardappel en de bouillon toe.
  8. Breng dit aan de kook en stoof de kip in 40 minuten gaar.
  9. Maak de paksoi schoon en snijd hem in repen. Kook de paksoi in een bodempje water in een paar minuten gaar.
  10. Geef de paksoi bij de kip.

Extra informatie

Samenwerking

Dit recept heeft een oké van Jennifer Jessica van ‘Surinaams koken met Jen’.

Jen

Jen maakte voor ons ook een aantal recepten, bekijk ze!
Cassave met gestoofde kip en kousenband
Bakbanaan met gerookte makreel en spitskool
Saotosoep
Bietensalade
Nasi met boontjes en eierreepjes
Pindasoep met tom tom
Tonijnsalade
Bami met komkommer op zuur
Tropische amandelpannenkoeken

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Kip:
Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paksoi is deze maand (maart) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 570 kcal
Vet 21 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 51 gram
Waarvan suikers 4 gram
Vezels 8 gram
Eiwit 39 gram
Zout
0,6 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept