Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Op een gezonde manier afvallen met langdurig... Bestel nu € 12,95
Ga naar

Kabeljauw met zomergroente en krieltjes

Zoek een ander recept

Het beste van vis en groente.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 400 gram krielaardappeltjes
  • 100 gram wortelen
  • 100 gram snijbonen
  • 100 gram peultjes
  • 1 gele paprika
  • 2 stukken kabeljauwfilet
  • 2 theelepels viskruiden zonder zout
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • peper

Bereiding

  1. Was de krieltjes en halveer grote exemplaren.
  2. Kook de krieltjes in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 6 minuten gaar.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de wortelen in schuine plakken, de snijbonen in snippers, de peultjes in stukken en de paprika in blokjes.
  5. Wrijf de vis in met de viskruiden.
  6. Verwarm 2 eetlepels margarine en bak hierin de vis aan beide zijden bruin.
  7. Voeg de groente toe met wat peper en een scheutje water.
  8. Stoof het geheel met een deksel op de pan in 10 minuten gaar.
  9. Bak de krieltjes in de rest van de margarine goudbruin en geef ze erbij.

Menusuggestie



Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Worteltjes of bospeen:
Bewaar worteltjes in de koelkast, dan blijven ze lekker knapperig.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bospeen heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kabeljauw (Barentszzee, Alaska, Oostzee) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk. Kabeljauw uit de Oostzee en Barentszzee is een prima keuze. info

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 470 kcal 470 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Zout 0,4 gram 0,4 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.