Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Italiaans vispotje met krieltjes

Dit visgerecht is snel klaar en toch speciaal.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 400 krielaardappelen
  • 1 ui
  • 3 paprika's
  • 3 tomaten
  • 5 olijven zonder pit
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • 200 gram pangasiusfilet

Bereiding

  1. Was de krielaardappelen en snijd ze eventueel een keer door.
  2. Maak de ui, de paprika’s en tomaten schoon. Snijd de ui in snippers en de paprika’s en tomaten in blokjes.
  3. Snijd de olijven in plakjes.
  4. Fruit de ui in de olie glazig.
  5. Voeg de paprika, tomaten, de olijven, de krielaardappeltjes, wat Italiaanse kruiden en 150 ml water toe en stoof dit met een deksel op de pan in 15 minuten gaar.
  6. Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met peper.
  7. Voeg de laatste 5 minuten de vis toe en laat dit mee gaar worden.

Menusuggestie




Ingrediënten over?

Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om dit uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar,

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat pangasius. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Gekweekte pangasius uit Vietnam is een tweede keuze. 

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 440 kcal 440 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Zout
0,7 gram 0,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept