Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Italiaanse bol met kipfilet, paprika en mozzarella

 deel dit recept

Zoek een ander recept

  • 10 personen
  • 0-15 minuten
  • lunch

Ingrediënten

  • 10 bruine Italiaanse bollen
  • margarine, ongezouten
  • 10 plakjes kipfilet (vleeswaar)
  • 150 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 2 bollen mozzarella à 125 gram
  • 10 takjes basilicum

Bereiding

  1. Snijd de broodjes open.
  2. Besmeer ze dun met margarine.
  3. Snijd de paprika's in stukjes.
  4. Snijd de bollen mozzarella in dunne plakken.
  5. Leg de plakken mozzarella op de onderste helft van de broodjes.
  6. Leg er een plakje kipfilet op en verdeel er de stukjes paprika over.
  7. Was de blaadjes basilicum en leg ze op de paprikastukjes.
  8. Plaats de bovenste helft op het broodje.

Menusuggestie

Gegrilde paprika:
Bewaar gegrilde paprika’s na het openen van de verpakking nog maximaal 2 dagen in de koelkast.
Gebruik een schone vork om ze uit de verpakking te nemen, dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Gebruik gegrilde paprika’s op brood of in een salade.

Extra informatie

Tip: vervang de Italiaanse bollen door andere bruine of volkoren broodjes zoals panini.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 265 kcal 265 kcal
Eiwit 15 gram 15 gram
Koolhydraten 30 gram 30 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Zout 1,1 gram 1,1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.