Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Op een gezonde manier afvallen met langdurig... Bestel nu € 12,95
Ga naar

Haring met appelsalsa

Zoek een ander recept

Genieten van een makkelijk haringrecept.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht, lunch

Ingrediënten

  • 2 Hollandse nieuwe haringen
  • 1 bosuitje
  • ½ (rode) appel
  • dille (vers of diepvries)

Bereiding

  1. Maak de haringen schoon en snijd ze in stukjes.
  2. Maak de bosui schoon en snijd hem in hele dunne ringen.
  3. Was het stuk appel en snijd het in kleine blokjes. Meng de bosui en wat dille door de appel.
  4. Verdeel de haring over 2 bordjes en schep de appelsalsa er naast.

Menusuggestie


Ingrediënten over?

Stuk appel:
Druppel er wat citroensap over tegen het verkleuren. Snijd het stuk appel in plakken en beleg er een boterham mee.

Informatie over dit recept

Viswijzer Dit recept bevat haring. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Haring (Noord Oost Atlantische Oceaan) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 150 kcal 150 kcal
Eiwit 15 gram 15 gram
Koolhydraten 6 gram 6 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vet 8 gram 8 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Zout 2,1 gram 2,1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.