Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Groene kool met mosterd en room

Zoek een ander recept

Deze lekkere pittige kool is perfect voor bij aardappelen en rijst.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • ½ groene kool (ca. 500 gram)
  • 200 gram kippendijfilet
  • peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels mosterdzaad
  • 1 eetlepel kookroom

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen. 
  3. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
  4. Bak de kip in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  5. Verwarm de olie in een braadpan of hapjespan en bak hierin het mosterdzaad tot de korrels open gaan.
  6. Roerbak hierin de kool al omscheppend zacht.
  7. Voeg de room toe en smoor de kool in een paar minuten verder gaar.
  8. Geef de kool bij de aardappelen en de kiprepen.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Savooie / Groene kool heeft deze maand (mei) een lage klimaatbelasting.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 475 kcal 475 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 40 gram 40 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,3 gram 0,3 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.