Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Gevulde aardappelsoep

Zoek een ander recept

Dit soeprecept is goed voor de stevige trek.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • ½ struik bleekselderij
  • 1 dunne prei
  • 300 gram aardappelen
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 rode paprika
  • 2 plakjes achterham
  • mespunt tijm
  • 4 volkoren boterhammen
  • 4 eetlepels hummus, zonder zout

Bereiding

  1. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle reepjes.
  2. Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  4. Fruit de prei in de margarine en voeg de kerrie en wat peper toe.
  5. Doe de bleekselderij en de aardappelblokjes bij de prei en voeg 600 ml water toe. Kook dit in 10 minuten gaar.
  6. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  7. Roer krachtig met een houten lepel de stukjes aardappel kapot.
  8. Voeg de paprika toe en kook de soep nog 5 minuten.
  9. Snijd de ham in reepjes en roer ze door de soep.
  10. Maak de soep op smaak met wat tijm.
  11. Serveer de soep met volkorenbrood en hummus. 

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.
.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bleekselderij heeft deze maand (mei) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 520 kcal 520 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 1,7 gram 1,7 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.