Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Gevulde kiprolletjes

Zoek een ander recept

Lekker met wintergroente met aardappelen in papillot

  • 4 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • ½ bosje of 1 bakje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 kippendijen zonder bot
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Materialen

Plastic folie, keukentouw of prikkers

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  2. Was de basilicum. Pel de knoflook.
  3. Maal de pijnboompitten met de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel water en de olie met de staafmixer tot een grove pasta.
  4. Sla de kippendijen tussen 2 vellen plastic folie wat platter.
  5. Schep wat van het basilicummengsel op het vlees en vorm er gelijkmatige rolletjes van. Zet de rolletjes met een stukje keukentouw of een prikker vast.
  6. Bak de rolletjes aan alle kanten in de hete margarine bruin. Laat ze op klein vuur in 25 minuten verder gaar worden.
  7. Leg de kiprolletjes met een pakketje groente en aardappelen op borden en geef de rest van de basilicumpesto er bij.

Menusuggestie

Lekker met wintergroente met aardappelen in papillot.

Hiervoor heb je nodig...

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Informatie over dit recept

Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 240 kcal 465 kcal
Eiwit 25 gram 30 gram
Koolhydraten 1 gram 35 gram
Waarvan suikers 0 gram 3 gram
Vet 15 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 4 gram
Vezels 0 gram 9 gram
Zout 0,3 gram 0,4 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.