Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Geroosterde wintergroente met aardappelen en walnotenpesto

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

De walnotenpasta met rucola geeft het geheel een verrassende smaak.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • stuk pompoen (ca. 300 gram)
  • stuk knolselderij of koolraap (ca. 300 gram)
  • 1 pastinaak
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • mespunt tijm
  • 30 gram rucola
  • 2 theelepels kappertjes
  • 50 gram walnoten
  • citroensap

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Boen de aardappelen schoon of schil ze en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in een bodempje water 5 minuten, giet ze af en laat ze droog stomen.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de bleekselderij in stukken, de pompoen, knolselderij en pastinaak in blokjes.
  5. Verwijder het vliesje van 1 teentje knoflook en snijd hem in snippers.
  6. Meng de aardappelen en de groente met 1 eetlepel olie, peper, de knoflook en de tijm en doe dit op een bakplaat.
  7. Laat de groente met de aardappelen in 20 minuten gaar worden en licht kleuren.
  8. Was de rucola in een vergiet onder stromend water. Pureer de rucola met het overgebleven teentje knoflook en de kappertjes een paar seconden met een staafmixer.
  9. Voeg de walnoten toe en hak dit bij de rucola klein.
  10. Maak de pesto op smaak met een beetje citroensap, de andere eetlepel olijfolie, wat peper en verdun met een beetje water.
  11. Geef de walnotenpesto bij de groente en aardappelen.

Ingrediënten over?

Halve pompoen:
Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast. Maak er bijvoorbeeld pompoensoep van.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Dit recept bevat 'Pastinaak'. Dit product is deze maand (juni) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 610 kcal 610 kcal
Eiwit 15 gram 15 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vet 30 gram 30 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 0,6 gram 0,6 gram
Nieuw: Receptenapp van het Voedingscentrum
De nieuwe ‘Receptenapp Slim Koken’ biedt naast veel lekkere, gezonde en makkelijke recepten, ook hulp tijdens het koken, kopen en bewaren van je boodschappen.