Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Frisse tonen van sinaasappel (bekijk ook de video)
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Gekruide koffie

Zoek een ander recept

Gebruik kardemom om je koffie te kruiden. Zo smaakt je koffie opeens heel anders dan normaal.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht

Ingrediënten

  • 2 kardemompeultjes
  • 200 ml halfvolle melk
  • 2 theelepels suiker (optioneel)
  • koffie voor 2 kopjes sterke koffie

Bereiding

  1. Plet de kardemompeulen met een houten lepel.
  2. Breng de melk tegen de kook aan en laat hierin de kardemompeulen 10 minuten trekken.
  3. Neem ze uit de melk en roer er de suiker door.
  4. Zet 2 kopjes sterke koffie en klop de hete melk er door.

Menusuggestie


Ingrediënten over?

Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 60 kcal 60 kcal
Eiwit 4 gram 4 gram
Koolhydraten 7 gram 7 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vet 2 gram 2 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 0 gram 0 gram
Zout 0,1 gram 0,1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.