Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Deze pasta tover je zo op tafel
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Gekruide sperziebonen met pinda's en rijst

Zoek een ander recept

Dit gerecht is heerlijk met een gebakken eitje.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 3 bosuitjes
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels ongezouten pinda's
  • 2 takjes peterselie

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de bosuitjes, de peper en de knoflook schoon en snijd dit klein.
  3. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in ca. 10 minuten beetgaar.
  4. Fruit de bosui met de knoflook en de peper in de olie zacht.
  5. Bak de eieren in een koekenpan met een anti aanbakbodem.
  6. Meng de helft van het uimengsel door de gare rijst.
  7. Was de peterselie en knip het klein.
  8. Hak de pinda's heel fijn.
  9. Giet de sperziebonen af en meng de rest van het uimengsel en de peterselie er door.
  10. Strooi de gehakte pinda's over de sperziebonen en geef er de rijst en de gebakken eieren bij.

Menusuggestie


Ingrediënten over?

Peterselie:
Wikkel de rest van de peterselie in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (februari) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 615 kcal 615 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vet 30 gram 30 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,2 gram 0,2 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.