Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Gegrilde vis met chermoula

Zoek een ander recept

Chermoula is een Noord-Afrikaanse marinade van verse kruiden.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • ½ rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes koriander
  • 4 takjes platte peterselie
  • ½ theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olie
  • 2 stukken pangasius- of tilapiafilet

Bereiding

  1. Verwijder van het stuk peper de zaadjes.
  2. Maak de knoflook schoon.
  3. Pureer de peper, de knoflook, de koriander, de peterselie, het komijnzaad, het paprikapoeder, het citroensap en de olie met een staafmixer of in de keukenmachine tot een glad mengsel.
  4. Bestrijk de stukken vis hiermee. Laat de vis afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur marineren.
  5. Verwarm de grill.
  6. Doe de vis met de chermoula in een ondiep schaal.
  7. Laat de vis in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met een wortelsalade en quinoa of couscous.

Hiervoor heb je nodig...

  • ½ teentje knoflook
  • 150 gram quinoa of volkoren couscous
  • 5 takjes koriander
  • 5 takjes peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Wortelsalade

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Viswijzer Dit recept bevat pangasius. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Gekweekte pangasius uit Vietnam is een tweede keuze. info

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 205 kcal 550 kcal
Eiwit 25 gram 35 gram
Koolhydraten 2 gram 70 gram
Waarvan suikers 0 gram 15 gram
Vet 10 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 0 gram 9 gram
Zout 0,3 gram 0,3 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.