Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Cajunsoep met vis

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Deze heerlijke soep komt uit de multiculturele Amerikaanse cajunkeuken.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram visfilet (bijv. koolvis)
  • citroensap
  • 2-3 theelepels cajunkruiden zonder zout
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 1 groene paprika
  • 250 gram broccoli
  • 2 tomaten
  • ¼ visbouillontablet met minder zout
  • 50 gram garnalen

Bereiding

  1. Snijd de vis in stukjes en schep er wat citroensap en wat van de cajunkruiden door. Zet de vis op een koele plaats weg.
  2. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de paprika in blokjes.
  5. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  6. Snijd de tomaten in stukjes.
  7. Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet met cajunkruiden aan de kook. Laat de groente er 2 minuten in koken.
  8. Laat de blokjes vis in de bouillon in 2 minuten gaar worden.
  9. Warm de garnalen kort mee.
  10. Doe een flinke lepel rijst in een soepbord en schep er wat soep op.

Menusuggestie

Lekker met een stukje bruin (Turks) brood.

Hiervoor heb je nodig...

  • ½ Turks bruinbrood

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Garnalen
Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ronde tomaat is deze maand (juni) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat koolvis. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Koolvis (NO Atlantische oceaan, Noordzee) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk. Koolvis uit de Faeröer of IJsland is een tweede keuze. info

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 355 kcal 470 kcal
Eiwit 35 gram 40 gram
Koolhydraten 40 gram 60 gram
Waarvan suikers 3 gram 5 gram
Vet 4 gram 5 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 7 gram 10 gram
Zout 0,8 gram 1,6 gram
Nieuw: Receptenapp van het Voedingscentrum
De nieuwe ‘Receptenapp Slim Koken’ biedt naast veel lekkere, gezonde en makkelijke recepten, ook hulp tijdens het koken, kopen en bewaren van je boodschappen.