Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Brood met forelrilette

Met dit recept maak je een Franse rilette heel makkelijk zelf.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht, lunch

Ingrediënten

  • 50 gram gerookte forelfilet
  • 1 eetlepel slasaus, 25% olie
  • 1 theelepel geraspte mierikswortel (potje)
  • 2 volkoren boterhammen
  • stukje komkommer of partje appel
  • halvarine of margarine uit een kuipje

Bereiding

  1. Verwijder de graatjes uit de forelfilet. Pluis de filet met de vingers in stukjes.
  2. Meng er de slasaus en de mierikswortel door en maak het op smaak met wat peper.
  3. Rooster het brood lichtbruin en laat het afkoelen.
  4. Was het stukje komkommer of stukje appel en schaaf het in dunne plakjes.
  5. Besmeer het brood met halvarine, beleg met komkommer of appel en verdeel het forelmengsel er over. Snijd de boterhammen schuin door.

Ingrediënten over?

Gerookte forel:
Gerookte forel kan min of meer ongemerkt bederven. Let daarom bij voorverpakte gerookte forel goed op de houdbaarheidsdatum en bewaar de forel in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gerookte forel nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gerookte forel.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 165 kcal 165 kcal
Eiwit 10 gram 10 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vet 6 gram 6 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept