Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Appeltaart (met zoetstof)

Zoetstof bevat minder calorieën dan suiker, maar geeft je appeltaart net zo'n lekkere smaak.

  • 12 personen
  • 30+ minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 75 gram koude margarine of boter
  • 2 volle eetlepel magere kwark
  • 10 ml vloeibare zoetstof
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 kg appels
  • geraspte citroenschil
  • citroensap
  • kaneel
  • vloeibare zoetstof
  • 1 eetlepel koffiemelk

Materialen

Springvorm met een doorsnee van ca. 24 cm

Bereiding

  1. Doe de bloem in een kom. Snijd de koude margarine bij de bloem in blokjes.
  2. Voeg de kwark en de zoetstof toe en kneed er snel een deeg van of gebruik hiervoor de keukenmachine.
  3. Laat het deeg afgedekt een half uur in de koelkast opstijven.
  4. Warm de oven voor op 160° C.
  5. Bestrijk de springvorm dun met wat margarine.
  6. Was de rozijnen.
  7. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in schijven.
  8. Meng er de rozijnen, wat geraspte citroenschil, citroensap, kaneel en eventueel nog wat zoetstof door.
  9. Neem 2/3 van het deeg en rol dit op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap. Bekleed hiermee de bodem en opstaande rand van de vorm.
  10. Rol de rest van het deeg tot een lap en snijd die in smalle repen.
  11. Schep de appelvulling in de vorm en leg de repen deeg in een ruitpatroon er op.
  12. Bestrijk de bovenkant met wat koffiemelk.
  13. Bak de appeltaart in het midden van de oven in 50-60 minuten gaar en bruin.
  14. Neem de taart uit de oven en verwijder na 5 minuten de rand van de vorm. Laat de taart verder afkoelen en snijd hem in punten.

Informatie over dit recept

Dit recept is een weekkeuze.
Duurzaam eten Appel is deze maand (december) een seizoensproduct.

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 165 kcal 165 kcal
Eiwit 3 gram 3 gram
Koolhydraten 25 gram 25 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 5 gram 5 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept