Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
-
Fruit de uien in de margarine met wat peper in 20 minuten gaar.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Breek de walnoten in stukken.
-
Houd een schutje melk achter en breng de rest van de melk aan de kook.
-
Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een stevige puree.
-
Schep de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en bedek bodem en de wanden hiermee.
-
Verdeel de uienringen erover en strooi de walnoten erover.
-
Klop het ei los met de achtergehouden melk en roer de zuivelspread erdoor. Verdeel dit over de uien.
-
Bak de taart in de hete oven in 20 minuten goudgeel.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Zuivelspread:
Bewaar de zuivelspread in het gesloten kuipje in de koelkast maximaal 1 week. Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels.
Gebruik zuivelspread ook eens in deze spaghetti met zalm.