Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Perfecte balans tussen zoet en hartig
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 

Wat is een geschikte kolfruimte?

Conform de uitgave Arboinformatie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kan ‘geschikt’ worden opgevat als een ruimte waar geen gevaren aanwezig zijn. Met voldoende voorzieningen voor klimaatbeheersing en luchtverversing. Op grond daarvan zijn ruimtes als toiletten, archiefkasten en berghokken niet geschikt.

Een vergaderruimte, klaslokaal of spreekkamer kunnen fungeren als kolfruimte, zolang de privacy en hygiƫne maar gewaarborgd kunnen worden.

Het belangrijkste is dat de vrouw zich er ontspannen kan voelen en dat de omstandigheden hygiënisch zijn. Een vergaderruimte, klaslokaal of spreekkamer kunnen bijvoorbeeld prima fungeren als kolfruimte, zolang de privacy en hygiëne maar gewaarborgd kunnen worden. Overleg met je werknemer wat een geschikte plek zou kunnen zijn. Vraag bijvoorbeeld wat zij zelf zou willen voorstellen.

Nieuwsbrief voor professionals
Een handig overzicht in je inbox Het belangrijkste nieuws over voeding ontvangen in je mailbox? Over zaken die jou aangaan? Meld je dan aan voor de professionals nieuwsbrief, die 1 keer per maand verschijnt.