Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 

Positieve effecten voor werkgevers

Voor de meeste werkgevers is naleving van de wet- en regelgeving de reden om aandacht te besteden aan borstvoeding en werk. Maar houd vooral ook alle voordelen in je achterhoofd voor de baby, de moeder én voor de werkgever. 

Borstvoeding geven heeft voordelen voor moeder en kind.
  • Borstgevoede kinderen zijn het eerste levensjaar minder vaak ziek dan kinderen die kunstvoeding krijgen. Dit betekent minder verzuim van de werknemer en daardoor een hogere arbeidsproductiviteit.
  • Ook voor vrouwen zelf heeft het geven van borstvoeding positieve gezondheidseffecten. Er is overtuigend bewijs dat het geven van borstvoeding de kans op reumatoïde artritis verlaagt en mogelijk bewijs voor een lagere incidentie van premenopausale borstkanker en ovariumkanker bij moeders die hun kind voor een langere periode borstvoeding hebben gegeven.
  • Door het geven van borstvoeding komen vrouwen vaak wat gemakkelijker terug op hun oude gewicht van voor de zwangerschap. Het geven van borstvoeding heeft op deze manier ook betekenis voor de preventie van overgewicht bij vrouwen.
  • Bij goede mogelijkheden voor het combineren van borstvoeding en werk, is het aantal werknemers dat direct na het zwangerschapsverlof weer begint hoger.
  • Het vergroot de motivatie, loyaliteit, tevredenheid en productiviteit van de werknemers en zorgt voor een gezonder werkpotentieel van de organisatie.
  • Een actief borstvoedingsbeleid is een vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen en draagt bij aan een positief imago van de organisatie. Dit kan een voordeel zijn bij de werving van nieuw personeel.

Links

Nieuwsbrief voor professionals
Een handig overzicht in je inbox Het belangrijkste nieuws over voeding ontvangen in je mailbox? Over zaken die jou aangaan? Meld je dan aan voor de professionals nieuwsbrief, die 1 keer per maand verschijnt.