Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar
 

Vier Pasen met deze heerlijke eierrecepten

Een ei hoort erbij, zeker met Pasen. Een klassiek gekookt eitje is natuurlijk heerlijk, maar er is zoveel meer. Heb je zin om zelf iets bijzonders te maken met ei tijdens de paasdagen? Bekijk deze lekkere recepten eens.

Laat je inspireren door: 

Ei in een potje 
Met tuinkruiden


Broodje ei
Met puntpaprika als garnering


Eitje anders
Paprika is de vorm


Boerenomelet
Met alles wat jij lekker vindt


Broodbakje met groente-eierragout
Vol met heerlijke groenten zoals sperziebonen, bloemkool, wortel en venkel.

Maak je Paasontbijt compleet met bijzondere thee

Het Paasontbijt of de Paaslunch is helemaal af als ook de thee bijzonder is. Je kunt bijvoorbeeld allerlei spannende theekruiden los in een speciaalzaak kopen. Er zijn lege theezakjes te koop, die je familie of vrienden gemakkelijk kunnen vullen met zijn of haar favoriete smaak. Of laat de gasten hun eigen thee mengen. Maar ook de ‘gewone’ zakjes thee zijn eenvoudig bijzonder te maken. Bekijk deze spannende theerecepten, bijvoorbeeld voor gemberthee.

Of wat denk je van sinaasappelthee met een kaneelstaafje en een schijfje citroen of groene thee met verse munt? Je kunt ook op de Engelse toer gaan en warme melk bij de thee serveren. De keuze is reuze!

Vragen en antwoorden over eieren

Nieuw: Receptenapp van het Voedingscentrum
De nieuwe ‘Receptenapp Slim Koken’ biedt naast veel lekkere, gezonde en makkelijke recepten, ook hulp tijdens het koken, kopen en bewaren van je boodschappen.