Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 

Van koek naar fruit tussendoor

Eetwissel voor je gezondheid, want:

In ontbijtkoek zit vaak veel suiker en in verhouding maar weinig voedingsstoffen. Af en toe een plak koek kan natuurlijk best. Maar je lichaam heeft er weinig aan. Fruit zit wél vol vitamines, mineralen en vezels.

Eetwissel voor het milieu, want:

Ontbijtkoek zit vol bewerkte ingrediënten. Al die ingrediënten moeten ergens groeien. In een fabriek maken mensen en machines er koek van. En stoppen ze het in een verpakking. Fabrieken hebben veel invloed op het milieu.

Voor fruit is veel minder nodig. Het groeit en als het rijp genoeg is wordt het geplukt. Veel appels en peren groeien in Nederland. Vrachtwagen brengen het fruit naar de winkels. Fruit dat buiten Europa groeit komt meestal met de boot. Een fabriek is niet nodig. Dat scheelt een boel.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.