Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Vaker Vega

doe je mee met de Week zonder Vlees?

 

Een dag zonder vlees als de nieuwe standaard in Nederland. Dat is het doel van de Week zonder Vlees. Hoe kun je meer plantaardig en minder dierlijk eten? Bekijk onze tips en uitleg.

 

Vaker vega, das een eitje

1.200 vegetarische recepten

Bekijk de bijna 1.200 vegetarische recepten op onze receptensite. De Schijf van Vijf vormt de basis voor al onze recepten.

Kookboek ‘Vandaag vegetarisch’

In ons nieuwe kookboek ‘Vandaag vegetarisch’ staan meer dan 60 vegetarische recepten en tips om vaker vegetarisch te eten. Bekijk het kookboek in de webshop.

Meld je aan voor ons weekmenu

Ontvang elke week de nieuwste recepten die gezond eten makkelijk maken. Binnen het menu van de week ligt de nadruk op meer plantaardig en minder dierlijk eten.
 
 
 
 

Vaker vega, hoe & waarom

Wat is de klimaatimpact van vlees?

Wat is de klimaatimpact van vlees? En waarom is veel vlees eten slecht voor het milieu? Bekijk de uitleg van onze expert duurzaam eten Corné van Dooren.

Hoe eet je minder vlees?

Gezond eten zonder vlees of met minder vlees is niet moeilijk. Let er wel op dat je genoeg eiwit, ijzer, vitamine B1 en vitamine B12 binnenkrijgt.

Tips plantaardig eten

Waarom is een meer plantaardig dieet een goed idee? En waarop kun je letten? Bekijk de tips.
 
 

 

Vraag & antwoord