Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

De Receptenapp Slim Koken biedt uitkomst bij het koken

Dr. ir. Gerda Feunekes

Dr. ir. Gerda Feunekes

Directeur
12 juni 2018

Ik heb een drukke dag gehad, zit in de trein naar huis, het is wat later dan gepland. Ik was vast van plan om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten, Schijf van Vijf-proof, gezond en duurzaam, maar…. de verleiding is groot om een bezorgdienst te bellen. Of toch niet? in de tijd dat ik op de bezorger wacht kan ik ook langs de buurtsuper en iets lekkers maken. Maar wat dan? Ik heb even weinig inspiratie. Met een snelle search op mijn mobiel krijg ik honderden recepten. Ik kies een exotische bonenschotel met mango en noten, dat klinkt goed. Maar is mango al in het seizoen? En wacht, ik heb nog een stronk prei liggen, kan dat er in? En past het recept eigenlijk wel bij de allergie van mijn huisgenoot?

Klinkt bekend? De receptenapp Slim Koken kan je helpen.

Zelf koken betekent vaak gezonder eten. Dat moeten we zo gemakkelijk mogelijk maken. En zo leuk mogelijk. Het Voedingscentrum heeft onderzoek gedaan naar de belangrijkste drempels en kleine ergernissen rond het koken. Op basis daarvan is de Receptenapp Slim Koken gemaakt. Die maakt het je makkelijker om een goede maaltijd op tafel te zetten op basis van jouw voorkeuren.

Wat kan de app?

Het begint al vooraf: wat ga ik koken? De app geeft suggesties voor elke dag andere recepten, afgestemd op seizoen, jouw huishouden en smaakvoorkeuren. Er is enorm veel keuze in recepten.
De boodschappenlijst is eenvoudig gemaakt en te delen met anderen.

Ook kun je vragen stellen: ‘Ik lust geen boontjes, waarmee kan ik dat vervangen?’ De vragen worden beantwoord door chatrobot Sjef, een nog experimentele techniek, waarmee we al doende leren.

Bij het koken zelf proberen we ook om je te ontzorgen. De recepten van het Voedingscentrum zijn lekker, niet heel ingewikkeld om te maken en kennen geen ellenlange lijst met ingrediënten. De logistiek van het koken is iets waar je een beetje handig in moet worden: hoe lang moet de rijst koken, wanneer zet ik de groente op? De app heeft daar meerdere kookwekkers voor om het makkelijker te maken.

De app helpt je ook om verspilling te voorkomen. In de digitale koelkast van de app kun je opslaan wat je in huis hebt en je krijgt suggesties wat je kan maken met wat je nog hebt liggen.

Probeer ‘m gewoon eens. Download de app gratis. Eet smakelijk!