Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Nooit meer twijfelen met de app ZwangerHap van het Voedingscentrum

19 februari 2019

Bij veel zwangere vrouwen leeft de vraag: wat kan ik nou wel en niet eten tijdens mijn zwangerschap? Daarom komt het Voedingscentrum met de nieuwe gratis app ZwangerHap. Daarmee kun je simpel en snel opzoeken of je een product kunt eten. Zo niet, dan laat de app zien wat je allemaal nog wél mag.

Astrid Postma-Smeets, expert voeding en gezondheid bij het Voedingscentrum: ”Veel zwangere vrouwen zoeken op internet op of ze iets kunnen eten. Maar soms is de informatie tegenstrijdig. Daar kun je behoorlijk onzeker van worden. ZwangerHap neemt die onzekerheid weg. Je ziet snel van duizenden producten of je het wel of beter niet kunt eten. En de informatie komt van een betrouwbare bron. Het Voedingscentrum volgt namelijk de laatste wetenschappelijke inzichten over voeding en weegt alle onderzoeken zorgvuldig tegen elkaar af."

Snel en makkelijk zoeken

De app is snel, overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Wil je bijvoorbeeld weten of je brie, tonijn of salami kan eten? Zoek het product dan op in de app. Je ziet meteen of je het kunt eten en hoeft dus niet meer te twijfelen.

Meer voordelen van de app

Andere bijzonderheden van ZwangerHap:

  • Kun je een product beter niet nemen? Dan geeft de app tips wat je wél allemaal kunt eten.
  • Met de app kun je volgen hoe de baby van week tot week groeit in de buik.
  • Je vindt info over hoe je gezond kunt eten tijdens de zwangerschap.
  • Je krijgt tips over wat je kunt eten bij zwangerschapskwaaltjes, zoals misselijkheid en brandend maagzuur.
  • Je kunt instellen of je veiligheidswaarschuwingen wil krijgen. Je krijgt dan bijvoorbeeld een bericht als er salmonella of listeria is gevonden in een product.

Gezond en veilig eten tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is het extra belangrijk om gezond en veilig te eten, voor jezelf en de baby. Groente, fruit, volkoren graanproducten, bonen, noten en vlees: je kan het allemaal eten. Maar zwangere vrouwen zijn wel gevoeliger voor voedselinfecties. En de listeria-bacterie kan ook schadelijk zijn voor de baby. Daarom kun je tijdens je zwangerschap sommige dingen beter niet eten, zoals rauw vlees en rauwe vis. Verder kunnen schadelijke stoffen zoals alcohol, dioxines in roofvissen en gifstoffen in planten en kruiden in grote hoeveelheden gevaarlijk zijn voor de baby in hun buik.

Download

De app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store.

Overige info

Voor de mensen die liever geen app installeren: op www.voedingscentrum.nl/etenzwanger vind je een online tool ‘Kan ik dit eten?’.

Meer informatie over de app vind je op www.voedingscentrum.nl/zwangerhap en in de persmap.