Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Staatssecretaris Blokhuis (VWS) lanceert campagne 'Borstvoeding werkt!'

30 september 2019

Staatssecretaris Blokhuis (VWS) lanceert campagne Borstvoeding werkt! Dit jaar is het 100 jaar geleden dat in Nederland het voedrecht werd ingevoerd, waardoor het voor vrouwen gemakkelijker werd om borstvoeding en werk te combineren. Toch blijkt dit nog steeds een uitdaging voor veel vrouwen. Om werkende vrouwen die borstvoeding geven extra te ondersteunen, lanceert het Voedingscentrum de campagne Borstvoeding werkt! Dit gebeurt tijdens de Landelijke Borstvoedingsweek, die op 30 september van start gaat.

Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) trapt de campagne af door de eerste deurhanger aan de kolfruimte op het ministerie te hangen.

100% steun

Blokhuis: “Het is 100 jaar geleden dat het voedrecht in de wet werd opgenomen. Hoog tijd dus om vrouwen die borstvoeding willen geven, nu ook overal 100% te steunen. Omdat het goed is voor de gezondheid van vrouwen en kinderen. Veel werkgevers hebben het natuurlijk al goed voor elkaar. Maar als dat nog niet zo is, is deze nationale borstvoedingsweek een goed moment om als werkgever je mouwen op te stropen en het snel te regelen!”

In deze video licht Blokhuis de campagne verder toe.

Borstvoeding en werk op de agenda

In de campagne geeft het Voedingscentrum werkgevers tips om een goed beleid rondom borstvoeding vorm te geven. Goede voorzieningen bieden is belangrijk, maar dat geldt zeker ook voor steun van de werkgever en collega's onderling. Het komt voor dat borstvoeding een lastig bespreekbaar onderwerp is binnen organisaties. Door het onderwerp op de agenda te zetten voelen vrouwen die borstvoeding geven zich beter ondersteund. De kans dat ze langer doorgaan met borstvoeding geven is hierdoor groter. Met alle voordelen die daarbij horen.

Meer informatie? Kijk op www.voedingscentrum.nl/borstvoedingwerkt

Voor werkende moeders

Borstvoeding geven en werken, hoe combineer je dat? Op deze webpagina zie je welke rechten je hebt als werknemer. Ook lees je tips hoe je werk en borstvoeding makkelijker kunt maken. Zoals hoe je op het werk ontspannen kunt kolven.