Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Nieuw kookboek "Lust ik wel" biedt gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin

19 november 2018

Sommige kinderen proberen vanaf het eerste moment dat ze gaan eten met plezier nieuwe smaken. Bij andere kinderen gaat het minder vanzelf. Het nieuwe kookboek “Lust ik wel!” is voor alle ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar die een gezonde basis willen meegeven aan hun kind.

Met de recepten uit het kookboek leert je kind veel verschillende nieuwe smaken te proeven. Zodat je kind straks alleen nog maar “Lust ik wel!” zegt!

Van eerste hapjes tot met de pot mee-eten

Het boek is zo opgebouwd, dat het meegroeit met de fases van je opgroeiende kind. Het begint met recepten voor de eerste hapjes, als je baby toe is aan vaste voeding. Daarna gaat je baby wennen aan meer smaken en andere structuren. Ook voor die fase biedt het boek recepten en suggesties voor hapjes.

Na 1 jaar eet je kind met de pot mee. Daarvoor hebben we tientallen recepten waar je met het hele gezin van kunt genieten. Van ontbijt en lunch tot avondeten.

Als handig extraatje staat bij elke maaltijd hoe je van de benodigde ingrediënten een geschikt hapje maakt voor een baby van 6 tot 12 maanden.

Makkelijk, gezond en kindvriendelijk

De recepten zijn gezond én kindvriendelijk. Ze voldoen allemaal aan de Schijf van Vijf, en bevatten dus goede voedingstoffen. Ze zijn speciaal samengesteld met smaken die de meeste jonge kinderen lekker vinden. Ook zijn ze gevarieerd. Naast havermoutpap en stamppotten, vind je heerlijke pasta’s, makkelijke ovenschotels en snelle wokgerechten met rijst of couscous. Voor elke smaak wat wils!

Druk, druk, druk

Omdat ouders van kleine kinderen vaak druk zijn, hebben de recepten een korte bereidingstijd. Een heerlijke, gezonde maaltijd koken hoeft niet moeilijk te zijn en al helemaal niet lang te duren. Ook de ingrediënten zijn in de meeste winkels verkrijgbaar.

Tips van andere ouders

Het boek staat niet alleen vol met heerlijke recepten, we bieden ook nuttige tips over gezond eten voor je kind van 0 tot 4 jaar. Bijvoorbeeld wat je tussendoor kunt geven, wat je te drinken aanbiedt, en ideeën voor feestelijke hapjes en originele traktaties. Die tips komen van de experts van het Voedingscentrum, maar ook van andere ouders.

Nieuwsgierig? Het boek is verkrijgbaar voor €12,95 in de webshop van het Voedingscentrum.