Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag

2 personen
0-15 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Elke dag een ei, kan dat?

5 nieuwe feiten en fabels over eieren

Op de website 'De Waarheid op Tafel' worden fabels en feiten ontrafeld. Bekijk de nieuwe stellingen over eieren, zwangerschap en voedselverspilling. 

Wat denk jij?

De nieuwe Eettabel maakt gezond kiezen eenvoudig

25 april 2013
Met de Eettabel heeft je eten geen geheimen meer voor je. In één boek staan van meer dan 1.600 producten hoeveel calorieën, eiwit, koolhydraten, vet, verzadigd vet, vezels en zout ze leveren. Er is nu een nieuwe uitgebreidere versie beschikbaar.

De Eettabel is een ideaal hulpmiddel bij het kiezen van gezonde producten. Het is ook geschikt voor mensen die op extra op moeten letten bij het eten. Het kan bijvoorbeeld hulp bieden bij het afvallen. Verder is het handig voor mensen met diabetes, hart- en vaatziekten, verhoogde bloeddruk of darmklachten.

Wat is er nieuw?

In de nieuwe Eettabel zijn categorieën toegevoegd. Deze geven aan of een product een voorkeur-, middenweg- of uitzonderingproduct is. In één oogopslag is te zien of je een gezonde keuze maakt. Zo is het meteen is het duidelijk dat gekookte aardappel de voorkeur heeft en dat gebakken aardappel een uitzonderingproduct is. Of dat kipfilet prima kan, maar dat een kippenpoot minder vaak gegeten zou moeten worden.

Hoe kun je de Eettabel bestellen?

In de webshop vind je de nieuwe Eettabel. Hier kun je ook andere boeken en folders over gezond eten bekijken.