Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Becky gaat Nederlanders helpen minder voedsel te verspillen

17 september 2019
Nederlanders zijn steeds bewuster bezig om minder voedsel te verspillen. Maar er is nog veel winst te behalen. Daarom wordt vandaag Becky geïntroduceerd. Becky gaat handige tips geven in de strijd tegen voedselverspilling. Zo wordt Nederland steeds meer #verspillingsvrij.

Wie is Becky?

Becky is de nieuwe mascotte van de stichting Samen tegen Voedselverspilling, waar ook het Voedingscentrum onderdeel van is. Becky heeft een groot hart en wil samen met alle Nederlanders het juiste doen met eten. En ze is niet op haar mondje gevallen. Ze motiveert en informeert hoe je meer #verspillingsvrij kunt worden. Dat doet ze door het geven van slimme en makkelijke tips.

Waarom een mascotte?

Met Becky’s hulp krijgen nog meer mensen de smaak te pakken om minder te verspillen. Minder voedsel verspillen levert winst op voor het milieu én je portemonnee. Als iedereen in Nederland in actie komt, dan worden we stap voor stap steeds meer #verspillingsvrij. Het doel is in 2030 de voedselverspilling te halveren.

Waar kunnen we Becky zien?

Becky is vanaf vandaag het gezicht van #verspillingsvrij. Je ziet Becky op de website www.verspillingsvrij.nl en op social media via de hashtag #verspillingsvrij. Ook in winkelcentra kom je haar tegen. In onderstaande video maak je alvast kennis met Becky en krijg je de eerste tips.

Kom in actie en deel je tips

Deel en vind tips op social media, via de hashtag #verspillingsvrij:
Twitter: @stvv_nl en #verspillingsvrij
Instagram: @samentegenvoedselverspilling en #verspillingsvrij
Facebook: @samentegenvoedselverspilling en #verspillingsvrij