Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 

Pagina helaas niet gevonden

Gezocht naar
Home / Pers / Persberichten / Duurzamer eten levert grote milieuwinst op
Duurzamer eten levert grote milieuwinst op
Voor de voedselproductie van de gemiddelde Nederlander is 1,6 hectare landbouwgrond nodig, ofwel 2,5 voetbalveld. Dat is bijna het dubbele van wat er per aardbewoner beschikbaar...
Home / Thema's / Duurzaam eten / Duurzaam eten in 7 stappen
Duurzaam eten in 7 stappen
Door duurzaam te eten kun je je milieu-impact fors verlagen. De grootste winst behaal je door minder vlees te eten en minder voedsel te verspillen. Maar je kunt nog meer doen.
Home / Thema's / Duurzaam eten / Meer plantaardig eten
Meer plantaardig eten
Steeds meer mensen kiezen ervoor om meer plantaardig te eten. Het aantal flexitariërs, vegetariërs en veganisten neemt toe. Minder vlees eten is goed voor het dierenwelzijn...
Home / Pers / Persmappen / Eetwissels (2019)
Eetwissels (2019)
4 Eetwissels uitgelicht In onze campagne gebruiken we 4 Eetwissels ter inspiratie in de vorm van activerende dansjes. Bekijk deze dansjes in de Eetwissel-afspeellijst op...
Home / > Nieuwsoverzicht en veiligheidswaarschuwingen / Kansen voor een gezonder en duurzamer voedingspatroon
Kansen voor een gezonder en duurzamer voedingspatroon
Niet meer eten dan je nodig hebt, meer plantaardig eten en minder frisdrank en alcohol drinken. Dat zijn 3 belangrijke kansen voor een gezonder en duurzamer Nederland, zo...
Home / > Nieuwsoverzicht en veiligheidswaarschuwingen / Trend duurzaam eten zet door
Trend duurzaam eten zet door
De trend om duurzamer te eten zet door. Voor het zevende jaar op rij is de consumptie van duurzaam voedsel fors gestegen. In 2016 kochten consumenten voor € 3,8 miljard...
Home / Mijn boodschappen
Mijn boodschappen
3x slim met je boodschappen Duurzamer eten: hoe doe je dat? Veilig en verantwoord eten Onze expert Wieke geeft het antwoord.
Over ons / Hoe werken we? / Jaarverslagen en financiering / Jaarverslag 2012 / Programma Voedselkwaliteit, voedselveiligheid en voedselverspilling 2012
Programma Voedselkwaliteit, voedselveiligheid en voedselverspilling 2012
Activiteiten 2012 Hieronder een overzicht van de subsidies die we in 2012 voor dit programma ontvingen. Dit is 20% van de totale subsidie die het Voedingscentrum ontving. ...
Home professionals / Gezond op school / Voortgezet onderwijs / Profielwerkstuk onderwerpen
Profielwerkstuk onderwerpen over voeding
Hoe is de Schijf van Vijf ontstaan? De Schijf van Vijf is hét voorlichtingsmodel over voeding in Nederland. Het laat zien hoe je gezond en duurzaam eet. Waar is allemaal...
Home / Mijn boodschappen / Eten kopen / Etiketten lezen / Hoe kan ik met het etiket duurzamer kiezen?
Hoe kan ik met het etiket duurzamer kiezen?
Er zijn verschillende manieren om duurzaam met eten om te gaan. Zorgen dat je niet te veel weggooit, opletten met koken, maar ook in de winkel kun je duurzame keuzes maken.
Encyclopedie / Duurzaam eten
Duurzaam eten
Duurzaamheid is een breed begrip. De één denkt aan dierenwelzijn, de ander aan de natuur of eerlijke handel. De term duurzaamheid is gedefinieerd in het VN Brundtland-rapport...
Over ons / Wie zijn wij? / Columns / Richtlijnen Goede Voeding: mooi, maar daarmee zijn we er nog niet
Column: Richtlijnen Goede Voeding: mooi, maar daarmee zijn we er nog niet
Anderhalve week geleden presenteerde de Gezondheidsraad de nieuwe Richtlijnen Goede Voeding: een degelijk stuk werk van een aantal van de beste voedingswetenschappers van...
Vraag en antwoord / Eten kopen en keurmerken / Is duurzaam eten duurder?
Is duurzaam eten duurder?
Je hoeft niet te kiezen voor duurdere voedingsmiddelen met een keurmerk om duurzamer te eten. Je kunt ook andere keuzes maken in wat voor eten je koopt, hoe je kookt, en...
Over ons / Wie zijn wij? / Columns / De nieuwe Schijf van Vijf is gezond, maar ook duurzaam?
Column: De nieuwe Schijf van Vijf is gezond, maar ook duurzaam?
Vooral het feit dat Nederland in de Schijf van Vijf nu voor het eerst een duidelijk advies heeft voor een maximale hoeveelheid vlees (maximaal 500 gram vlees per...
Home / Thema's / Ik ben 9-13 jaar / De Schijf van Vijf / Lief voor de aarde
Lief voor de aarde
Puzzel .embed-container { position: relative; padding-bottom: 75%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 538px; } .embed-container iframe, .embed-container object,...
Vraag en antwoord / Koken en bewaren / Hoe kun je duurzaam koken?
Hoe kun je duurzaam koken?
Duurzaam koken is niet moeilijk. Met een paar simpele handelingen kook je energiezuinig, ben je milieubewust bezig en bespaar je geld. Denk aan een deksel op de pan, het vuur...
Home / Mijn boodschappen / Eten kopen / Voedselafdruk / tips
Tips om duurzamer te eten
Eet niet meer dan je nodig hebt. Je weet hoeveel je nodig hebt door de Eetmeter in te vullen. Neem niet te veel en niet te vaak producten buiten de Schijf van Vijf, zoals...
Encyclopedie / Vlees
Vlees
Onbewerkt mager vlees past in een gezond eetpatroon, vooral vanwege de eiwitten, vitamines en mineralen. Het is niet nodig om vlees te eten, je kunt het vervangen door andere...
Over ons / Wie zijn wij?
Wie zijn wij?
Op het Voedingscentrum werken ongeveer 75 enthousiaste mensen. Diëtisten, wetenschappers met kennis van voeding, maar natuurlijk ook communicatieprofessionals en mensen...
Encyclopedie / Veeteelt
Veeteelt
De veeteelt omvat alle bedrijven die dieren houden voor vlees, melk en eieren. In Nederland bestaat de veeteelt voor het grootste gedeelte uit de gangbare veehouderij, maar...
Encyclopedie / EKO-keurmerk
EKO-keurmerk
Het EKO-keurmerk geeft aan dat het product afkomstig is van de biologische landbouw.  Er zijn geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt. Boeren gebruiken geen...
Encyclopedie / Koffie
Koffie
Koffie zonder suiker past in een gezond eetpatroon met de Schijf van Vijf. Alleen kookkoffie en koffie gezet met een cafetière staan niet in de Schijf van Vijf omdat er veel...
Encyclopedie / Kip en gevogelte
Kip en gevogelte
Kip en gevogelte zijn een onderdeel van een gezond voedingspatroon, vooral vanwege de eiwitten, vitamines en mineralen. Het gaat dan om onbewerkte kip, zoals een stuk kipfilet. Het...
Encyclopedie / Varkensvlees
Varkensvlees
Onbewerkt mager varkensvlees past in een gezond eetpatroon, vooral vanwege de eiwitten, vitamines en mineralen. Het is niet nodig om vlees te eten, je kunt het vervangen door...
Encyclopedie / Vruchtensap
Vruchtensap
Vruchtensappen zijn gemaakt van fruit. Sap bevat veel suiker en dus energie (calorieën). Het drinken van veel vruchtensap vergroot de kans op overgewicht en diabetes type...
Encyclopedie / Rundvlees
Rundvlees
Een vrouwelijk rund is een koe, een mannelijk rund is een stier. Een gecastreerde stier heet een os. Ossen werden vooral als werkdier gebruikt. Runderen zijn echte graseters...
Home / Ik ga naar school / Werkstukken en spreekbeurten
Werkstukken en spreekbeurten over eten
Gezond met groente en fruit Ga in op al het goeds dat groente en fruit je brengt! Zo hebben mensen die veel groente en fruit eten minder kans op hart- en vaatziekten en sommige...
Encyclopedie / Nature & More
Nature & More
Nature & More is geen keurmerk maar een logo voor de kwaliteit van  biologisch en biologisch-dynamisch vers fruit. Ook letten de telers op invloed van de productie op de bodem,...
Encyclopedie / Vegetarisch, veganistisch en flexitarisch eten
Vegetarisch, veganistisch en flexitarisch eten
Steeds meer Nederlanders zeggen minder of geen vlees te eten, vanwege hun gezondheid, dierenwelzijn of het milieu. Vegetariërs Iemand die geen vlees eet, maar wel ei en zuivel,...
Home professionals / Professionals in opleiding / Duurzaam
Duurzaam
Op deze pagina vind je een overzicht van de belangrijkste informatie die het Voedingscentrum biedt op het gebied van duurzaam eten.
Encyclopedie / France Limousin
France Limousin
France Limousin is een keurmerk voor rundvlees op het gebied van dierenwelzijn. Het heeft geheel eigen productievoorwaarden. De runderen komen uit de Limousin-streek in Frankrijk...
Home / Mijn boodschappen / Eten kopen / Etiketten lezen / Hoe zie ik op het etiket waar een product vandaan komt?
Hoe zie ik op het etiket waar een product vandaan komt?
Op de verpakking kun je zien waar een product vandaan komt. Bij producten zonder etiket, zoals losse groente of fruit, staat het op het schap aangegeven. Wat precies op...
Home professionals / Professionals in opleiding / Informatiebronnen en tools
Informatiebronnen en tools
Het Voedingscentrum biedt informatie voor professionals (in opleiding) en consumenten. Hieronder staat uitgelegd wat je per informatiebron kunt verwachten.  Bronvermelding Gebruik...
Home / Mijn boodschappen / Eten kopen / Boodschappen doen
Boodschappen doen
Bewust boodschappen doen is een fluitje van een cent. Met deze tips koop je gezond, veilig en duurzaam jouw eten. 7 tips - boodschappen doen 1. Houd je aan je boodschappenlijstje Probeer...
Encyclopedie / MSC-keurmerk
MSC-keurmerk
Het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC) staat op visproducten die afkomstig zijn van duurzame visserij.  Bij duurzame visserij worden visstanden duurzaam beheerd en...
Home / > Nieuwsoverzicht en veiligheidswaarschuwingen / Oer-Hollands voedingspatroon opvallend duurzaam en gezond
Oer-Hollands voedingspatroon opvallend duurzaam en gezond
Groen (>1) Bruin (0 tot 1) Wit (-1 tot 0)  Rood (<-1)  Groente Brood  ...
Encyclopedie / On the way to PlanetProof
On the way to PlanetProof
On the way to PlanetProof (voorheen Milieukeur) heeft een brede benadering van duurzaamheid. Milieu is het belangrijkste aandachtspunt, maar er zijn ook criteria voor bijvoorbeeld...
Home / > Nieuwsoverzicht en veiligheidswaarschuwingen / 'Kantine De Dag' onthuld in CORPUS / "Kantine De Dag"onthuld - een verslag
"Kantine De Dag"onthuld - een verslag
Op vrijdagmiddag 29 juni werd “Kantine De Dag” van het Voedingscentrum onthuld  in CORPUS. Dat gebeurde in het bijzijn van een klas basisschoolleerlingen van de Eerste Leidse...
Home / Mijn boodschappen / Eten kopen / Etiketten lezen
Haal jij alles uit het etiket?
Welke informatie vind je op het etiket? Beweeg over de verschillende onderdelen van het etiket voor uitleg (ziet het er raar uit, bekijk de pagina dan in Google Chrome):...
Encyclopedie / Pioppi-dieet
Pioppi-dieet
Het Pioppi-dieet, bekend geworden door het gelijknamige boek van dr. Asheem Malhotra en Donal O’Neill, is een ‘leefstijlplan’ dat doet denken aan een Mediterraan voedingspatroon.
Home / > Nieuwsoverzicht en veiligheidswaarschuwingen / RIVM: "Minder dierlijk en meer plantaardig eten grootste milieuwinst"
RIVM: "Minder dierlijk en meer plantaardig eten grootste milieuwinst"
Als we het milieu minder willen belasten, dan zouden we meer plantaardig moeten eten en minder dierlijk. Als je je eetpatroon wil aanpassen zorgt dat voor verreweg de grootste...
Home / Mijn kind en ik / Kinderen 4-13 jaar / Gezond eten en drinken
Gezond eten en drinken voor kinderen (4-13 jaar)
Als je kind eet en drinkt volgens de Schijf van Vijf, dan krijgt hij alle producten binnen die goed voor hem zijn, zoals groente, fruit, melk en brood. En daarnaast voldoende...
Home / Thema's / Ik ben 9-13 jaar / De Schijf van Vijf
De Schijf van Vijf: goed voor jou en de wereld
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 75%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 538px; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container...
Over ons / Hoe werken we? / Jaarverslagen en financiering / Jaarverslag 2016
Jaarverslag 2016 van het Voedingscentrum
Voor het Voedingscentrum was 2016 een bijzonder mooie periode. We laten ons jaar graag aan je zien! Onze directeur Gerda Feunekes aan het woord Een absoluut hoogtepunt...
Vraag en antwoord / Eten kopen en keurmerken / Wat heeft eten met milieuvervuiling en klimaatverandering te maken?
Wat heeft eten met milieuvervuiling en klimaatverandering te maken?
Vlees en zuivel meeste uitstoot Van al het voedsel zorgt vlees en zuivel voor de meeste uitstoot van broeikasgassen. Dat komt omdat koeien en varkens broeikasgassen (methaan...
Home / Thema's / Duurzaam eten / Voedselverspilling voorkomen
7 tips om voedselverspilling te voorkomen
Voedselverspilling is eenvoudig te voorkomen. Door precies te kopen wat je nodig hebt, op maat te koken en slim te bewaren voorkom je dat je eten moet weggooien. Dat is beter...
Home professionals / Gezond op school / Mbo / Lesinspiratie
Lesinspiratie voor het mbo
Home professionals / Gezond op school / Voortgezet onderwijs / Lesinspiratie
Lesinspiratie voor het voorgezet onderwijs
Home / > Nieuwsoverzicht en veiligheidswaarschuwingen / Ouders: maak eetomgeving gezonder voor kinderen
Ouders: maak eetomgeving gezonder voor kinderen
Ouders vinden dat de omgeving gezonder moet worden, zodat kinderen makkelijker voor gezond eten en drinken kunnen kiezen. Zo vindt een meerderheid van de ouders dat schoolkantines,...
Home / > Nieuwsoverzicht en veiligheidswaarschuwingen / Verlaag je milieu-impact met de vernieuwde Voedselafdruk
Verlaag je milieu-impact met de vernieuwde Voedselafdruk
Voor de voedselproductie van de gemiddelde Nederlander is 1,6 hectare landbouwgrond nodig, ofwel 2,5 voetbalveld. Dat is bijna het dubbele van wat er per aardbewoner beschikbaar...
Home / Mijn boodschappen / Geld besparen op eten
Geld besparen op je eten en drinken
Gezond eten voor 5 euro per dag? Gezond en gevarieerd eten met een kleine beurs, dat kan echt. Door slim in te kopen kun je al voor 5 euro per dag gezond eten. Dit blijkt...
Vraag en antwoord / Eten kopen en keurmerken / Geeft bewerkt eten meer milieubelasting dan onbewerkt eten?
Is bewerkt eten slechter voor het milieu dan onbewerkt eten?
Kijk je naar een gemiddeld eetpatroon, dan belasten bewerkte producten het milieu meer dan verse producten. Bijvoorbeeld snoep, snacks en frisdrank belasten het milieu meer...
Over ons / Hoe werken we? / Jaarverslagen en financiering / Jaarverslag 2018
Jaarverslag 2018 van het Voedingscentrum
Een greep uit 2018 Het jaar 2018 typeer ik als een sprankelend jaar waarin we veel bereikt hebben. We hebben weer hard gewerkt om individuen te inspireren en te motiveren...
Encyclopedie / Milieu en klimaat
Milieu en klimaat
Vergeleken met andere landen legt het consumptiepatroon van Nederlanders een groot beslag op natuurlijke hulpbronnen als fossiele brandstoffen, mineralen en landbouwgrond. De...
Over ons / Hoe werken we? / Jaarverslagen en financiering / Jaarverslag 2011 / Duurzaam eten 2011
Duurzaam eten 2011
Dit programma heeft tot doel een bijdrage te leveren aan een duurzame en gezonde voedselkeuze van consumenten. Het programma richt zich op het informeren van consumenten over...
Home / > Nieuwsoverzicht en veiligheidswaarschuwingen / Eten met de Schijf van Vijf kan de milieudruk aanzienlijk verlagen
Eten met de Schijf van Vijf kan de milieudruk aanzienlijk verlagen
Wat we eten heeft een grote invloed op de milieudruk: de hoeveelheid broeikasgassen die worden uitgestoten door het produceren van ons eten. Het Voedingscentrum heeft bekeken...
Vraag en antwoord / Gezonde voeding en voedingsstoffen / Is onbewerkt eten zonder pakjes en zakjes gezonder?
Is onbewerkt eten zonder pakjes en zakjes gezonder?
Over het algemeen is kiezen voor minder bewerkt eten en zelf koken met verse producten een goede vuistregel voor een gezonder en duurzamer eetpatroon. Hierdoor ga je waarschijnlijk...
Over ons / Hoe werken we? / Jaarverslagen en financiering / Jaarverslag 2015
Jaarverslag 2015
Voor het Voedingscentrum was 2015 in meerdere opzichten een bijzonder jaar. In 2015 hebben we ‘dromen voor 2025’ geformuleerd (zie video onderaan de pagina). Het...
Home / Thema's / Apps en tools / Mijn Eetmeter
Mijn Eetmeter: app en online
Wil je gezonder eten of afvallen? Of gewoon inzicht krijgen in wat je eet? Het eetdagboek Mijn Eetmeter helpt. Je krijgt te zien hoeveel voedingsstoffen en calorieën...
Home / > Nieuwsoverzicht en veiligheidswaarschuwingen / 'Nederlander eet iets gezonder'
'Nederlander eet iets gezonder'
Nederlanders zijn de afgelopen jaren iets meer fruit gaan eten. Ook drinken ze minder dranken met suiker, zoals frisdrank en sap, en ze eten minder vlees. Dat blijkt uit de...
Home / Gezond eten met de Schijf van Vijf / Wat staat er in de Schijf van Vijf?
Wat staat er in de Schijf van Vijf?
Zoek het hieronder per product op. Of kijk voor meer informatie op deze pagina. App 'Kies Ik Gezond?' Met de ‘Kies Ik Gezond?’-app scan, zoek en vergelijk je...
Vraag en antwoord / Gezonde voeding en voedingsstoffen / Wat zijn de voordelen van eten volgens de Schijf van Vijf?
Wat zijn de voordelen van eten volgens de Schijf van Vijf?
Eten volgens de Schijf van Vijf is meer dan alleen gezond. Wist je bijvoorbeeld dat geen ander advies over eten in Nederland zo goed wetenschappelijk onderbouwd is? Dat...
Over ons / Wie zijn wij? / Columns / Biodiversiteit op je bord
Biodiversiteit op je bord
Elk jaar in mei vindt de Dag van de Biodiversiteit plaats. Biodiversiteit heeft alles te maken met wat er op je bord ligt. Hoewel er tienduizenden producten in de supermarkten...
Vraag en antwoord / Gezonde voeding en voedingsstoffen / Is vegetarisch of veganistisch eten gezonder en beter voor het milieu?
Is vegetarisch of veganistisch eten gezonder en beter voor het milieu?
Als je meer plantaardig en minder dierlijk voedsel eet, dan is dat positief voor je gezondheid en het milieu. Maar een vegetarisch of veganistisch eetpatroon is niet automatisch...
Recepten / Peulvruchten / Peulvruchten: lekker, veelzijdig en duurzaam
Peulvruchten: lekker, veelzijdig en duurzaam
Peulvruchten: ze zijn er in allerlei soorten en maten en lenen zich prima voor de dagelijkse variatie. En dat is mooi, want ze zitten vol met goede voedingsstoffen, ze zijn...
Over ons / Hoe werken we? / Jaarverslagen en financiering / Jaarverslag 2015 / Programma Gezond door het leven 2015
Programma Gezond door het leven 2015
Het doel van dit programma is een bijdrage leveren aan generaties die gezond opgroeien in een gezonde omgeving en die kunnen omgaan met verleidingen in hun eigen sociale en...
Over ons / Hoe werken we? / Jaarverslagen en financiering / Jaarverslag 2011 / Programmatische werkwijze
Programmatische werkwijze
1. Programma Goed geïnformeerd kiezen Dit programma heeft als doel om alle consumenten onderbouwd en betrouwbaar te informeren over gezond, veilig en duurzaam eten. De integrale...
Home professionals / Gezond op school / Mbo / Voorbeeld projectweek
Voorbeeld projectweek mbo
Maandag Introductie klassikaal: Deze week gaat over eten. Elke dag kies je weer opnieuw wat je eet, ook op school! Smeer je zelf je broodjes voor de lunch? Ga je voor...
Home / > Nieuwsoverzicht en veiligheidswaarschuwingen / De meest gestelde vragen over insecten eten
De meest gestelde vragen over insecten eten
Sommigen gruwelen ervan, maar toch wordt insecten eten steeds populairder. Nu zie je ze vooral als spannende borrelsnack op exclusieve feestjes, maar binnenkort liggen ze...
Home
Homepage Voedingscentrum
Veiligheidswaarschuwingen
Vraag en antwoord / Gezonde voeding en voedingsstoffen / Kun je insecten eten?
Kun je insecten eten?
Meelwormen, sprinkhanen, torren. Sommigen gruwelen ervan, maar toch wordt insecten eten steeds populairder. Welke insecten kun je eten en hoe gezond zijn ze? Even wat achtergrondinformatie:...
Vraag en antwoord / Eten kopen en keurmerken / Zijn noten duurzaam?
Zijn noten duurzaam?
Noten eten in plaats van vlees is beter voor het milieu. De klimaatbelasting en het energiegebruik van noten zijn gunstiger dan van vlees en vergelijkbaar met ei. Het watergebruik...
Over ons / Wie zijn wij? / Columns / De Vlaamse Voedingsdriehoek maakt een duidelijk punt
De Vlaamse Voedingsdriehoek maakt een duidelijk punt
Het Instituut pleit voor een meer plantaardig voedingspatroon en het tegengaan van overconsumptie. Dat is beter voor de gezondheid, het milieu en draagt bij aan eerlijke handel...
Home / Mijn boodschappen / Eten kopen / Voedselafdruk / Verantwoording Voedselafdruk
Verantwoording Voedselafdruk
De Voedselafdruk is een model om de milieu-impact van ons voedingspatroon inzichtelijk te maken. Met de term ‘voedselafdruk’ bedoelen we de ecologische voetafdruk...
Vraag en antwoord / Eten kopen en keurmerken / Hoe duurzaam is kaas?
Hoe duurzaam is kaas?
In de onderstaande video vertelt Corné van Dooren, expert Duurzaam Eten van het Voedingscentrum, welke keuzes je hebt als je kaas wilt eten en wilt letten op duurzaamheid. &amp...
Over ons / Hoe werken we? / Jaarverslagen en financiering / Jaarverslag 2017
Jaarverslag 2017 van het Voedingscentrum
Voor het Voedingscentrum was 2017 het jaar van het uitbouwen; we bouwden voort op de vernieuwde Schijf van Vijf. Wederom hebben we veel mensen bereikt met informatie en inspiratie...
Encyclopedie / Eieren
Eieren
Eieren staan in de Schijf van Vijf. Ze bevatten namelijk veel goede voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en eiwitten. In de eidooier zit wel cholesterol, wat de kans...
Vraag en antwoord / Afvallen en gewicht / Hoe maak ik een goed voornemen?
Hoe maak ik een goed voornemen?
Misschien wil je minder, gezonder of duurzamer gaan eten. Met kleine stappen en concrete plannen kom je elke dag dichter bij je doel. Een voornemen volhouden is niet alleen...
Over ons / Hoe werken we? / Jaarverslagen en financiering / Jaarverslag 2014 / Programma Gezond door het Leven 2014
Programma Gezond door het Leven 2014
Het doel van dit programma is een bijdrage leveren aan generaties die gezond opgroeien in een gezonde omgeving en die kunnen omgaan met hun eigen sociale en fysieke omgeving.  ...
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.