Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar
 

Uitsnijderij

In de uitsnijderij wordt geslacht vlees verder verwerkt. Het wordt in kleinere delen gesneden, zoals rundvlees tot biefstuk en kip tot kipfilet.

Omschrijving

Vlees dat van het slachthuis komt gaat naar de uitsnijderij. Daar vindt de verdere verwerking van vlees plaats. Het wordt in kleinere delen gesneden, zoals rundvlees tot biefstuk en kip tot kipfilet.

De kleinere vleesdelen gaan vervolgens goed gekoeld naar de groothandel, detailhandel en horeca. Eventueel gaan ze eerst naar een vleesverwerkend bedrijf. Daar kan vlees nog worden bewerkt. Ze kruiden of marineren bijvoorbeeld het vlees, verwerken het tot worst of ze maken er vleeswaren.

Nieuw: Receptenapp van het Voedingscentrum
De nieuwe ‘Receptenapp Slim Koken’ biedt naast veel lekkere, gezonde en makkelijke recepten, ook hulp tijdens het koken, kopen en bewaren van je boodschappen.